Monday, February 26, 2007

Raamatun parittaminen


IMG_6935.JPG
Originally uploaded by anttia.
Tänään kaupungilla käydessäni silmääni sattui erikoinen juliste. Isossa punaisessa julisteessa kehoitettiin parittamaan jonkun raamattua.

Asia jonkinverran ihmetytti minua, ensin ajattelin että tässä täytyy olla jokin virhe. Eihän raamattu ole huora, miten kummassa sitä voisi parittaa.

Asiaa kuitenkin hieman tarkemmin mietittyäni tulin kuitenkin siihen tulokseen, että siitähän tässä on itseasiassa kysymys. Mainosmiesten ammattikuntahan on tunnetusti umpikieroa, ja kaikkein kieroin mainosmies on ehkä ollut jo niin kiero että hän on kertonut meille totuuden.

Siitähän nimenomaan on kysymys, että Kotimaa konserni on halunnut myydä raamatun sanomaa laajemmalle kuluttajakunnalle, kuin mihin se perinteisten kanavien kautta pystyy. Tämä sitten onnistuu palkkaamalla mainostoimisto Alkuvoima, joka on varmasti tottunut myymään tuotteita kuin parittajat myyvät huoria.

Analogiassa on kuitenkin muutamia ongelmia, tai siis lähinnä analogian nostamissa mielleyhteyksissä. Parittamisessa on liiketoimintana muutamia pr-ongelmia. Parittamista on
ollut tapana paheksua feministisestä diskurssista käsin, naisen mysteerisimmän ruumiinosan alistaminen kaupalliselle vaihdolle on katsottu olevan naiselle alentavaa. Myös uskonnollollisten ilmiöiden ja seksin yhdistäminen yleensä on, varsinkin kristillisessä traditiossa koettu ongelmalliseksi ja välteltäväksi.

Mainostoimistossa taas tiedetään että tavaraa pitää myydä, mainostoimistolle ei sinänsä ole merkityksellistä onko kyseessä raamattu, konekivääri vai jokin poliittinen ajatussuuntaus.

Asioiden myymiseen on taas olemassa kolme asiaa: Seksi, väkivalta ja huumori. Tässä kampanjassa onkin sitten käytetty ensimmäistä ja viimeistä, jäljelle jää enää vain väkivalta, toisaalta historiallisesti katsoen raamatun markkinointiin on sitä käytetty siinämäärin runsaasti, ettei ehkä ole vielä sen aika.

Mitä seksiin tulee, niin sillä saralla on vielä runsaasti käyttämätöntä potentiaalia. Ehkä luterilainen seurakunta alkaa pikkuhiljaa tulla ulos kaapista, ja aktiivisemmin ottaa osaa hedonistiseen normaalidiskurssiin.

Perinteisestihän luterilaiset ovat suhtatuneet varsin kiusaantuneesti kaikkeen seksuaalisuuteen liittyvään, nyt muutoksen tuulet puhaltavat, ja Kotimaa konserni näyttää tietä.

Kun mallia on lähdetty ameriikasta etsimään, niin etsimättä tulee mieleen toinen amerikkalainen uskontoa ja parittamista yhdistellyt projetki, David Moseksen (ent. Berg) johtaman Jumalan lapset yhteisö, joka ilmeisesti toimii vielä tänäpäivänäkin nimellä Jumalan perhe.

Bergin projektina oli nimenomaan yhdistää kaksi intohimoaan uskonto ja seksi. Eräs näitä asioita yhdistävä projekti oli hänen varain, ja jäsen-hankinnassa käyttämänsä "Jeesuksen iloiset huorat", happy hookers for Jesus.

Jeesuksen iloiset huorat sitten kalastelivat uusia jäseniä, ja seksuaalisin keinoin suostuttelivat kuluttajia avaamaan sydämensä Jeesukselle, ja rahapussinsa kirkolle.

Tuo lienee seuraava askel, odotellessa voi käydä vaikka pimpmybible sivustolla tutustumassa Andy McCoyn parittamaan raamattuun, tai mainostoimiston sivulle jossa nimettömäksi jäävä henkilö poseeraa ilmeisesti kristillisen nuortenlehden kanssa tehden perinteistä pukinsarvitervehdystä, juuri sitä samaa josta satanistit ja keskustajohtajat ovat tunnettuja.

4 comments:

kaari said...

hyyvä Aihe!

Anonymous said...

Anttia:lla ei ilmeisestikään ole telkkaria tai sitten hän on onnistunut jotenkin ohittamaan lukuisat pimp my this and that ohjelmat, joihin pimp my bible mainoskampanjakin viittaa

anttia said...

Anttialla ei ole televisiota, mutta se ei vielä tarkoita sitä etteikö tässä ymmärrettäisi mihin viitataan.

Parittaminenhan on parittamista, Tuo pimp sanan viljeleminen tässä yhteydessä juontaa juurensa MTV:n suosittuun Pimp my ride ohjelmaan.

Siinä tietystä parittamista ihannoivasta alakulttuurista MTV:n kautta valtavirtajulkisuuteen nousseet hahmot tuunaavat autoja, ja käyttävät termiä parittaminen, koska se heidän alakulttuurissaan nyt vaan on niin siisti juttu.

Me valkoisen keskiluokan edustajat sitten tietenkin teemme kaikkemme omaksuamme näiden alakulttuurien toimintamalleja, ovathan ne niin cooleja ja seksikkäitä.

Tässä omimisen vimmassamme sitten helposti unohdamme mitä olemme omimassa.

Parittaminen on parittamista, huoraaminen on huoraamista, eikä ne todellisuudessa ole yhtään niin siistejä juttuja kuin televisiossa.

Myöskään se, että jotain tehdään MTV:llä ei moraaliselta kannalta käyttökelpoinen argumentti, ainakaan minkään asian puolesta.

sexy said...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇


av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖