Tuesday, April 22, 2008

Arjalainen miesmaku

Nelosen urheilu-uutisista tuttu Viivi Avellan on taas päässyt otsikoihin. Tälläkertaa viivi on avautunut miesmaustaan ehkä hivenen liikaa. Suorassa lähetyksessä radio Rock (kyllä sen niminnen radiokanava tosiaankin on olemassa) kanavalla hän kertoi seuraavaa:

"- Mä tykkään arjalaishenkisistä miehistä, elikkä muhun ei uppoo mokkakikkelit ja muut tämmöset etelän hetelmät "

Pseudomorfoosiblogi kuitenkin haluaa muistuttaa että jos katsotaan asiaa suomalaisesta näkökulmasta, niin arjalaisethan ovat nimenomaan etelän hedelmiä. Arjalainen rotu on tietenkin monella tavalla määriteltävissä, aivan käyttötarkoituksesta riippuen.

Käydään kuitenkin muutamia faktoja läpi. Ensinnäkin varsinaiset arjalaiset löytyvät intiasta, jonne he joskus 1300-1900 eaa ovat asettuneet. Nämä arjalaiset ovat iholtaan jonkinverran meitä tummempia.

Toki arjalaisella rodulla voidaan tarkoittaa myös joko myyttisiä valkoisen rodun esi-isiä, mutta näistä on nykyään hankalampaa löytää varsinaisia todisteita.

Useimmiten termillä viitataan nykyään viime vuosisadan saksalaiseen rotukäsitykseen. Kansallisssosialistit puhuivat paljon arjalaisesta rodusta, ja sen ylemmyydestä. Saksalaisille arjalaisuus kuitenkin oli vahvasti sidoksissa saksalaiseen verenperintöön.

Suomalaiset eivät tähän kategoriaan suinkaan mahtuneet. Suomalaiset lajiteltiin ennemmin mongoleiksi kuin arjalaisiksi. Pohjoisista kansoista saksalaiset toki olivat romattisesti viehättyneitä, mutta tämä tarkoitti lähinnä Norjalaisia ja muita viikinkien jälkeläisiä. Suhtautumista suomalaisiin kuvaa parhaiten Molotov-Ribbentropp sopimuksen lisäpöytäkirja.

Arjalaisesta meiningistä monet tietenkin suomessakin pitivät. Monet lähtivät siitä jopa vapaaehtoisina saksaan nauttimaan. Sitä tosiseikkaa se ei kuitenkaan muuta, että saksalaista verenperintöä suurin osa meistä ei suinkaan edusta.

Nykyään termi onkin muodostunut aikalailla abstraktiksi, kukaan ei tarkemmin osaa määrittää mitä se pitää sisällään, vain sen mitä se ei pidä. Viivi Avellanin tapaan monet käsittävät sen vain jonkinlaiseksi toiseuden vastakohdaksi. Arjalaisia olemme me ei värilliset, rodullisesta taustasta riippumatta. Toiseutta edustaa sitten mokkakikkelit ja muut etelän hetelmät.

Pseudomorfoosiblogi jää innolla odottamaan Viivin tulevia pyrkimyksiä korjailla lausuntojaan. Blogissaan hän jo ehti pyydellä anteeksi, mutta valitettavan tylsästi. Teksitin kommenteissa sensijaan on melko hauskoja tekstejä joukossa.

Mokkakikkelihän ei ole varsinainen kielellinen uutuus, olen itse kuullut kyseisen sanan käytöstä jo ainakin kymmenen vuotta sitten. Harvinainen se kuitenkin tähänasti on ollut. Blogikommenteissa oli kuitenkin yksi uudissanalta vaikuttava termi, blondipillu. Ilmeisesti blondipillu tarkoittaa blondia joka tapaa käyttää mokkakikkelin kaltaisia ilmauksia.

Hyvä Viivi, hyvä Suomi, eläköön suomalainen urheilu-ja rock journalismi.

1 comment:

sexy said...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇


av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖