Tuesday, August 14, 2007

Uusvanha kaupunki

Useimmissa euroopan metropoleissa on niinkutsuttu vanha kaupunki. Vanhoilla kaupungeilla on yleensä kaksi niille leimaa-antavaa piirrettä: vanhat rakennukset, ja erilaiset turistien rahoja kärkkyvät pikkuliikkeet.

Suomessa kaupunkikulttuuri on verrattain uutta, ja kaupunkimme siinämäärin grynderien mylläämät, ettei joitain rannikon pikkukaupunkeja lukuunottamatta varsinaista vanhaakaupunkia löydy mistään.

Nyt kuitenkin löytyy, nimittäin lempäälän Ideaparkista. Ideaparkin vanha kaupunki ei ole vanha, eikä kaupunki, vaan ostoskeskuksen kortteli joka on tuunattu vanhahtavaksi esimerkiksi tiilipintoja jäljittelevillä seinillä.

Täytyy myöntää että olin innostuneempi konseptista, kuin lopputuloksesta. En ole vielä omin silmin paikkaa nähnyt, mutta vähäiset netistä löytyvät valokuvat aiheesta olivat kyllä minulle hienoinen pettymys.

Koska simulaatio yleensä on aina täydellisempää kuin todellisuus: rakkauskohtaus elokuvassa on täydellisempi kuin rakkauskohtaus omassa elämässä, pyramidisimulaatio Las Vegasissa on täydellisempi kuin alkuperäisnen pyramidi ja niin edespäin.

Tähän perusoletukseen nähden ne harvat löytämäni kuvat kyseisestä nähtävyydestä olivat kyllä pettymys. Lempäälän vanha kaupunki kun ei eroa muusta ostoskeskusarkkitehtuurista muuten kuin pintamateriaaleiltaan.

Toisaalta en ole käynyt paikan päällä elämyksellisesti tätä kokemusta kokemassa, joten ehkä en pysty vielä mitään täsmällistä asiasta sanomaan. Pienen tuumailun jälkeen tulin myös siihen tulokseen, että tuomioni saattoi perustua turhan paljon esteettisiin perusteisiin. Vanhat kaupungithan ovat yleensä kauniin näköisiä, mutta miten on vanhojen kaupunkien toiminnallisuuden laita? Vanhoja lahoavia rakennuksia, ja ahtaita kujia, joilla nykyaikaisesti toimiva logistiikka on lähes mahdotonta järjestää.

Ehkä Lempäälän vanha kaupunki sittenkin edustaa juuri vanhankaupungin idean täydellistymää. Ehkä ulkonäkö on kuitenkin Ideaparin kuluttajalle toisarvoista, sukupolven kuluttua ehkä me kaikki oletamma vanhankaupungin näyttävän juuri tältä, ulkomaanmatkoillammekin arviomme euroopan metropolien vanhoja kaupunkeja ensisijaisesti sen suhteen mikä muistuttaa missäkinmäärin Lempääläläistä (siis suomalaista) versiotaan.

Ideaparkin kotisivut lötyvät täältä:, sieltä voi hankalasti käydä selaamassa yhden kappaleen kuvia kyseisestä nähtävyydestä.

3 comments:

Tampere Tunnetuksi Vapausotamme 1918 taistelupaikkana ja kommunistisen Suomen syrjäyttämisenä itsenäisyytemme alussa said...

Arvon suomalaiset päättäjät ja päättömät kanamme eduskunnassa ja valtioneuvostossa

http://tampere-tunnetuksi.blogspot.com

Kepulien pillunpuutteessa elävälle pääministeri Matti Vanhaselle ja kuppasille ministereilleen mallia ajattelusta:

Tampere tunnetuksi tamperelainen Seppo Lehto ehdottaa turvapaikan myöntämistä islamistien vainoamalle Hirsi Ali vainotulle ympärileikatulle somalille

"Tampere tunnetuksi" hakaristin juurelta uutisia 16.10.2007

"Tampere tunnetuksi" Tampereen kaupungin tunnetuin ihmisoikeusajattelija tamperelainen pilakuvataiteilija Seppo Lehto ehdottaa turvapaikan myöntämistä islamistien vainoamalle Hirsi Ali vainotulle ympärileikatulle somalille, jollei sitä Tanskasta järjesty. Ehdoton ei muslimaiden muulle populalle Suomeen, kuin islamin ja islamistien vainoamiksi joutuneille ajattelijoille.

Odotamme ympärileikkausrikollisten uhriksi joutuneelta somali Hirsi Alilta myös kantaa ottavaa pilakuvaa islamista ja pedofiiliprofeetta Muhammadista julkaistavaksi eri Mohammad / Muhammed pilakuvakilpailua uutisoiville sivuille esim.

http://mohammad-caricatures.blogspot.com/

Ystävällisesti Tampere tunnetuksi -tahot ja Tampereen kaupungin puolesta Seppo Lehto

Tampere Tunnetuksi Vapausotamme 1918 taistelupaikkana ja kommunistisen Suomen syrjäyttämisenä itsenäisyytemme alussa said...

Seppo Lehto Tampere tunnetuksi merkeissä muslimeille ja neekereille hyysärilehmiltä pillupalvelua raiskausten vähentämiseksi EU:n tuella

Tampere tunnetuksi: Himoitkaa neekerinsuukkoja hinnalla millä hyvänsä vaikka Stockmannin Hullut päivät ovatkin takana

Tamperelainen Seppo Lehto ehdottaa "Tampere tunnetuksi" merkeissä kansakuntamme osallistuvan aktiivisesti rasistien sopeuttamiseen yhteiskuntaamme pillupalvelua tarjoamalla eli neekerien, somalien, islamistien ymv:ien sopeuttamisohjelmaa tuettavaksi oheiseen tapaan.

Vaatimuksemme on että xenofiili hyysärilehmille säädetään asevelvollisuuden tapainen pillupalveluvelvollisuus. Tehtävänsä sisältää taudittoman ja etu-, sekä takakireän pillun järjestämistä "tulevaisuutemme toivoille" maahanmuuttajille ja "huippuosaajille" katu- ja puskaraiskausten ymv:ien pillunpuutteen pakottaman rasistisen väkivallan vähentämiseksi.
Näitä hyysärilehmiä voidaan hakea suoralla valtion työllistämisrahalla eri puolueiden ja kansalaisjärjestöjen jäsenistöstä kuntien esim. Tampereen kaupungin palvelukseen n. 700 €/kk palkalla ja työvelvollisuutensa olisi 7 tuntia sisältäen pakolliset peseytymiset välillä ja kahvitauot. - Onhan sitä hyväksytty tehyläisillekin sairaanhoitajille vaativammasta työstä alle 2000€ /kk palkka peruspalkaksi.
Tavoitehan on vilpitön rasistisen rikollisuuden vastainen taistelu ja viattomien sielujen eli tyttäriemme, puolisoidemme, äitiemme suojelu pyhien rasistien huippuosaamistunkeutumisilta ja näin suomalaisten naisten ja lasten seksuaalista itsemääräämistä säilyttäen ja taaten.

Rahoitukseen voitaneen hakea EU-tukea, itsestäänselvästi kotouttamisavustuksia Suomen valtiolta ja Tampereen kaupungin varoista.
Kunnallinen pillupoliisi kävisi tarkistamassa säännöllisesti, tehden myös pistokokeita, että värkit toimii, ilman haju- ja tautihaittoja, että lääkärintodistukset on tuoreet ja että hyysärilehmät vaatisivat kondomin käyttöä huippuosaaja-asiakkailtaan.

Suomalaisille miehille tätä komu-, viher- ymv:ien hyysärilehmien pillukierrätys ei tietenkään sovi tarjota yhteisistä varoista. Mitä siitä tulisi jos suomalaiset toisaan tukisi tälläkään kohdalla? Täysi anarkia.
Suomessa pitää tukea aina ja kaikkialla rajatonta maahanmuuttoa ja rajatonta pilluttelua maahanmuuttajille tulevaisuutemme toivoille ja tulevaisuutemme huoltojoukoille (sitten vuonna 3099?) - Sehän olisi rasismia jos suomalaisia tuetaan vähistä varoistamme mutta esim. 5 miljoonaa neekeriä mieluummin Mustan Afrikan ihmissyöjäklaaneista Kongosta, Nigeriasta ja Liberiasta voisi tuoda sopivan tuulahduksen kaipaamaamme moniosaamista suomalaisen kulttuurin, taiteen ja ihmissuhteiden saralle. - Kongossahan riehuu parhaillaan sisällissota. Siellä on tietyillä alueilla tapana joukkoraiskata kaikki kylien naiset sylivauvoja myöden ja tappaa miespuolinen väestä ( hirveää rasismia ).
Raiskausten jäljiltä nämä raiskaaja- ja murhaajaneekerit yleensä ampuvat naisen ja pikkutytön vaginan läpi niin että tytöstä / naisesta tulee jos henkiin jää hylkiö omiensa keskuudessa ja ns. haiseva nainen, sillä sukuelinten läpi ampuminen tuhoaa samalla suolitoiminnan. - Kongossa toimineet lääkärit ja sairaanhoitajat ovat ko. tapauksissa joitakin onnistuneet kuntouttamaan avannepussia loppuelämänsä kantaviksi.

Tätä välitöntä afrikkalaista kulttuuria ja iloista räiskettä bongorumpujen tahdissa sitä pitää tietenkin tukea Tarja Halosen lesbaavan uuden vuoden puheen mevkeissä joka uusi vuosi, kun suomalaiset ovat niin sisäänpäinlämpiäviä. - Niin sitä saa mitä tilaa(?) tänne Suomeenkin ja näin joulun alla ihmisille tulee hyvä tahto ja voimme laulaa joulukirkossa Emppu Normaalin: "Afrikka sarvikuonojen maa" rinta rottingilla.

Ennen hommattiin poliittisen uran vauhdikkeeksi joka puoluesolulle oma kotiryssä. Nyt urakiertoa parantamaan tarvitaan oma kotineekeri?Tuli tässä hiljattain syksyllä 2007 uutisia, että Afrikan neekerit ovat saaneet kulutettua sotiinsa enempi kuin mitä länsivallat ovat heille antaneet kehitysapua. - Herää kysymys, että olisiko nekin sodat jääneet käymättä kun olisi pitänyt keskittyä olennaiseen hulinoinnin ja toisten neekerien murhaamisen sijaan?

------------
Odotamme ympärileikkausrikollisten uhriksi joutuneelta somali Hirsi Alin lisäksi myös tamperelaisilta, turkulaisilta, hesalaisilta ja muilta suomalaisilta myös kantaa ottavaa pilakuvaa islamista ja pedofiiliprofeetta Muhammadista julkaistavaksi eri Mohammad / Muhammed pilakuvakilpailua uutisoiville sivuille esim.

1) http://www.muhammed-caricatures.blogspot.com/

2) http://tamperelainen-lehto.blogspot.com/

3) http://mohammad-caricatures.blogspot.com/

Ystävällisesti Tampere tunnetuksi -tahot ja Tampereen kaupungin ja tamperelaisten puolesta vilpittömästi Seppo Lehto

antti said...

Kiitos vaan Seppo ahkerasta kommentoinnista