Thursday, April 10, 2008

BB-talon etnokuume

Muistan jossain Godardin elokuvassa aikoinaan olleen kohtauksen jossa joku käyttää kirjainyhdistelmää BB; vastanäyttelijä toteaa kysyvästi Brigitte Bardot, ja saa vastaukseksi Bertolt Brecht.

Nykyään meillä ei ole vastaavaa erehtymisriskiä, kirjainyhdistelmä BB viittaa aina suosittuun ylikansalliseen tosi-TV konseptiin nimeltä Big Brother. Täytyy myöntää että konsepti on erittäin toimiva, otetaan joukko nuoria ihmisiä, eristetään heidät ulkomaailmasta täysin ja ruokitaan heidän turhautumistaan runsaalla alkoholitarjoilulla. Talon kaikki tilat, erityisesti suihku ja sauna-tilat ovat jatkuvassa kameratarkkailussa, ja leikkaajat pitävät huolen siitä että tissejä ja perseitä on esillä juuri sopivasti muuhun materiaaliin nähden (tissi/perse-suhde varmasti määritellään lisenssisopimuksissa). Itsekin katsoin muutaman kauden sarjaa varsin tiiviisti, silloin kun minulla vielä TV-vastaanotin oli.

Nyt BB-talossakin puhaltavat uudet tuulet, ainakin Metro Liven 11.4 uutisen mukaan. "Otsikolla tervemenoa BB-taloon" on kuvaava alaotsikko "Muslimeja ja juutalaisia toivotaan hakijoiksi".

Jutusta löytyy oheinen lainaus: "Olisi hienoa nähdä talossa esimerkiksi etnoperäisyyttä ja eri uskontokuntia. Olisi mielenkiintoista joa mukana olisi sekä kristittyjä, islaminuskoisia että juutalaisia"

Hienoahan se minunkin mielestäni olisi, mutta kuinka ihmeessä se olisi toteutettavissa? Ateistis luterilaisessa maassamme jo kristityt ovat siinämäärin harvinaisia. Jos tuottaja sattuisikin löytämään kristityn, niin epäilempä että hänen suostuttelemisensa tosi-TV kilpailuun olisi varsin hankalaa. Jos Jeesus tulisi uudestaan ajoissa esikarsintoihin, niin hän ehkä voisi kyseistä mediaa sanomansa levittämiseen käyttää, mutta varsinaista kristittyä en oikein osaa kyseiseen ohjelmaan kuvitella. Muslimeita suomessa alkaa olla jo huomattavasti, mutta en oikein usko että monikaan innostuisi tissiensä esittelystä televisiossa. Voin tietenkin olla väärässäkin. Juutalaispopulaatio taas on siinämäärin pieni, että tuskin sieltä on suurta ryntäystä odotettavissa.

Oletettavasti tuttajalta on mennyt vain termit hieman sekaisin. Samoja bailublondejahan sinne halutaan, nyt vain toivotaan että bailublondien taustoista löytyisi hieman muodikasta monikulttuurista taustaväriä. Ehkä suomesta löytyy jo riittävästi nuoria sekularistimuslimeja ja sekularistijuutalaisia jotta yksi tosi-tv ohjelma saadaan pyörimään.

No saa nähdä, tai minä tietenkään en saa nähdä koska en omista televisiota.

No comments: