Monday, January 16, 2006

Väestönvaihdon välietappi: muslimienemmistöinen katolinen koulu



An Islamic campaign group has called for a Catholic primary school to be based on the Muslim faith.

The Campaign for Muslim Schools said 90 per cent of pupils at St Albert's Primary, in the Pollokshields area of Glasgow, are Muslim, yet children are having to take part in Catholic rituals like saying the Lord's Prayer and attending mass.

Osama Saeed, co-ordinator of the alliance of Glasgow's main mosques and Muslim organisations, said he could see no reason why the main faith of the school should not change.

He said: "Clearly the parents of that area find a faith school, even if it is of another denomination, preferable to a secular one. But surely it should be possible for them to have one that is relevant to their own faith.

"To move towards this would be a fantastic example of good faith - in more ways than one - on the part of the Church."

The call came just days after Scotland's most senior Catholic, Cardinal Keith O'Brien, sparked controversy by stating that Scotland's core faith was Christianity and that other faiths should recognise they were "living in Scotland as a Christian country". A spokesman for the Catholic Church in Scotland was not available for comment tonight.


(Scotsman.com, 16.1.2006)




Huolimatta siitä mitä kaikkein vainoharhaisimmat kommentaattorit ennustavat, Euroopan islamisoituminen on hidas, useita sukupolvia kestävä prosessi monine välivaiheineen - joista yhtä havainnollistaa edellä siteerattu pikku-uutinen. Kehityksen lopputulos on tietysti väistämätön, mutta toistaiseksi yhä kaukana tulevaisuudessa. Eli eurooppalainen ihminen voi todeta saman mitä Itävalta-Unkarissa tavattiin sanoa ensimmäistä maailmansotaa edeltävinä vuosina: "Tilanne on toivoton, mutta ei huolestuttava!"

Kuluvan vuosisadan aikana Eurooppa löytää uudelleen sen uskonnollisuuden, jonka 1800- ja 1900-luvun sekularisaatio työnsi ihmisten elämässä taka-alalle. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että nykyiset eurooppalaiset tulisivat uudelleen kristityiksi, kuten amerikkalaiset, vaan väestönvaihdosta, jossa uskonnosta vieraantuneet eurooppalaiset kuolevat vuosisadan mittaan vähitellen sukupuuttoon antaen tietä uskonnollisemmalle ja siksi elinvoimaisemmalle muslimiväestölle.

Tulevien vuosisatojen aikana Euroopan niemimaan uudet asukkaat, Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän arabien jälkeläiset, omaksuvat eurooppalaisesta sivilisaatiosta sen, minkä heidän oma kulttuurinsa kykenee sulattamaan ilman oman ominaislaatunsa menetystä - luultavasti soveltavan tieteen ja siihen perustuvan tekniikan. Kaiketi nykyinen parlamentaarisen demokratian järjestelmä säilyy myös uusien väestöjen asuttamassa Euroopassa. Mitä tulevat islamilaiset eurooppalaiset eivät halua tai kykene omaksumaan, joko katoaa kokonaan tai säilyy yksittäisillä alueilla Pohjois-Amerikassa tai Uuden Seelannin kaltaisilla saarilla.

Historia ei tunne sotilaallisia, muttei myöskään uskonnollisia tyhjiöitä. Puolustamattomien rajojen yli kävelevät vieraat armeijat. Uskonnollisuuden romahtamisen myötä romahtaa myös halu jatkaa sukua. Uskonnottomat kansat kuolevat pois ja niiden tilalle tulee sellaisia, jotka vielä uskovat että lisääntyminen kannattaa. Sekularismi tappaa. Viimeisissä USA:n presidentinvaaleissa republikaani Bush menestyi parhaiten niissä osavaltioissa, jossa on korkein (valkoisten) syntyvyys. Demokraatti Kerry edusti syntyvyydeltään alhaisia sekularisoituneita osavaltioita. Ne ovat myös niitä osavaltioita, joissa parhaillaan ollaan korvaamassa evoluutioteorian opetus kreationismin opettamisella. Totean nämä ajan merkit jokseenkin katkerin mielin, koska olen itse vanhanaikainen rationalisti ja ateisti. Kuluvan vuosisadan perspektiivistä, edustan menneisyyttä ja osaksi vielä nykyhetkeä, mutta en missään nimessä tulevaisuutta.

On varmaankin turha olettaa, että ateistikollegani ymmärtäisivät, minne ollaan menossa. Valitettavasti vaikuttaa siltä, että nykymaailmassa on uskonnollisuus monopolisoinut eloonjäämisen ja oikeistolaisuus ajattelun. Jos omaa mielipidettäni kysytään, sanoisin että maailmassa on 4-5 miljardia ihmistä liikaa. Mutta ne jotka ajattelevat kuten minä eivät ole enää sadan vuoden kuluttua täällä. Sekularismin vuosisadat ovat päättymässä, ja tulevaisuus kuuluu fundamentalismille - myös Euroopassa.

No comments: